Főoldal | Regisztráció | Belépés | RSSSzerda, 2018-10-17, 9:33 PM

...

Belépés

Cikkek katalógusa

Főoldal » Cikkek » Iskolai Hírek

Novemberi Hírek

Vörösmarty hírek

2013. november 11.„Az emberi életnek sok érzés vagy eszme adhat értelmet, ezek közül négy: az emberszeretet, a munka- és tudásvágy, a művészetek és a természet szépségének élvezete – egymással szoros egységet alkotva – az értelmes életet teljessé is teszi.”

(Makara György)


Október hónapban is értelmes, izgalmas élet folyt a Vörösmartyban. 6-án az aradi vértanúkra emlékeztünk. Bajnai Lilla, Bakos Bence, Jávor Barnabás, Milánkovics Réka és Vigh Nikolett 6.b osztályos tanulók felidézték a vértanúk tetteit, végső helytállásukat, önfeláldozásukat. A műsor készítői Ispánovityné Váradi Katalin, Nasz Jánosné és Szénási Andrea voltak. A kiállítást Merkovicsné Tumbász Anita rendezte.


A speciális tagozat TANAK Atlétikai Versenyen remekelt Kiskőrösön. Eredmények:


Györgye Rita V. kcs.: 400 m futás I. helyezett

távolugrás I. helyezett

kislabda hajítás I. helyezett

Medgyesi Kitt IV. kcs. 100 m futás I. helyezett

200 m futás I. helyezett

Kolompár Zsanett IV. kcs 400 m futás I. helyezett

Kurucz Ágnes IV. kcs. 100 m futás III. helyezett

Baksa Attila IV. kcs. kislabda hajítás I. helyezett

Radics Béla IV. kcs. 1500 m futás II. helyezett

Leány svédváltó II. helyezett

(Kurucz Ágnes – Medgyesi Kitti – Kolompár Zsanett – Györgye Rita)

Fiú svédváltó III. helyezett

(Lakatos Zoltán – Radics Béla – Kiss Zsolt – Kőrősi Márk)

Gratulálunk! Felkészítőjük: Végh László.


Alsó tagozatosaink könyvtári játékon vettek részt. A délután kitűnő hangulatban telt. Köszönjük a könyvtár dolgozóinak áldozatos munkáját.


11-én kassai kirándulásra utaztak a Rákóczi – projekt kiválóságai. Kísérőik: Gálné Halász Erika, Hajdú Gyuláné, Nasz Jánosné és Merkovicsné Tumbász Anita.


Hajdú Gyuláné írt e csodálatos napról.

46 gyerek és kísérőik hajnali négykor indultak a hosszú útra. 11-kor az idegenvezető már várta őket Felvidék második legnagyobb városának főterén. Mesélt nekik Kassa múltjáról és jelenéről. Megnézték Szlovákia legnagyobb templomát, a Szent Erzsébet székesegyházat. Megcsodálták a főoltárt és a gótikus táblaképeket. Ezután az északi hajó alatti kriptában hajtottak fejet és énekelték el a Himnuszt, valamint elhelyezték a megemlékezés koszorúját II. Rákóczi fejedelem szarkofágjánál. 160 csigalépcső megtétele után festői kilátás tárult a szemük elé. A Rodostó-ház következett. Az épület a törökországi ház másolata. A múzeumban megismerkedhettek Rákóczi íródeákjának, Mikes Kelemennek a leveleivel. A következő program Betlér, majd az Andrássyak vadászkastélya volt. Gyűjteménye és az azt övező angolpark is elkápráztatta az érdeklődőket. Fáradtan, de csodás élményekkel tértek haza. Köszönjük a támogatóknak!

Október volt a papírgyűjtés hónapja. Sok újságot, hullámpapírt hoztak a gyűjtő gyerekek. Különösen két osztály remekelt: a 6.c és az 5.a. Köszönjük a tanulók és szüleik hasznos időtöltését. Minden osztály megtervezte már a tavaszi kirándulását. Reméljük, a tervek valóra is válhatnak.


A Bács-Kiskun Megyei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya SuliMoped – ingyenes segédmotoros tanfolyamot szervezett a Bácsalmási Körzeti Általános Iskola 7. és 8. osztályos tanulói számára. A válogatás után, mely teszt kitöltése és szimulátoron való gyakorlatból állt, 35 tanuló vehet részt a tanfolyamon. Reméljük, hogy sok tanulás után eredményesen teljesítik tanulóink az elméleti vizsga és a gyakorlati vizsga követelményeit. Köszönjük Geisztné Kamasz Erzsébetnek és munkatársainak a lehetőséget.


A bácsalmási Rendőrségről Pokornics Rita iskolarendőr osztályfőnöki órát tartott a bűnmegelőzésről néhány osztályban. Örülünk a lehetőségnek, várjuk a decemberi folytatást.


Fülöp Tibor a K&H Bank bácsalmási fiókjának vezetője a több osztálynak tartott órákon betekintést nyújtott a gazdálkodás, takarékoskodás, a pénz megismerésének világába. Nagy lelkesedéssel hallgatták a gyerekek. Szívesen látjuk máskor is.


Iskolaorvosunk – Dr. Gyöngyösi Ilona – és a védőnők remek hangulatú délelőttöt biztosítottak az egészséges táplálkozással kapcsolatban. Volt ételkóstoló, előadás, beszélgetés.


21-én a „Zöldülj” környezetvédelmi projektre várta Mayerné Simola Zsuzsanna és Verébné Müller Erika az érdeklődőket. Színes feladatok várták a játékos kedvűeket. Előzetesen színes kupakokat is kellett gyűjteniük, melyekből érdekes képeket alkothattak. Eredmények:


I. hely: Nagy Fruzsina, Oriold Martin, Poturak Edina, Szabó Viktória, Ungor Nikolett

II. hely: Bajnai Lilla, Bünös Bianka, Franek Zsófia, Györki Zsófia

III. hely: Géczi Angelika, Laczi Viktória, Lasancz Márk, Nagy Levente


Újrahasznosított anyagokból készült ajándékokat kaptak a gyerekek. Az első helyezett csapat a Budapestre szervezett kiránduláson vehet részt november 21-én. A második helyezett csapat pedig október 30-án Gemencen vett részt egy kiránduláson, amit a Fiedler ház szervezett.


23-án részt vettünk a városi ünnepélyen. A gimnázium tanulóinak műsora, valamint Szommer Károly ünnepi beszéde megidézte a szent forradalmat.


24-én a Bogyiszlói Általános Iskola tantestülete látogatott el intézményünkbe. Bemutatkozott iskolánk Hajdú Gyuláné műsorával, valamint felléptek német, horvát táncosaink is. Megismerkedhettek városunk nevezetességeivel is. Reméljük, tanárkollégáink jól érezték magukat.


Októberben ünnepeltük az időseket is. Dr. Barcsák Endréné köszöntötte tanítványaival a nyugdíjasokat. Szép és megható műsorral állt a 3.a osztály az ezüsthajú, aranyszívű nénik és bácsik elé. Szívből kívánjuk – mi, „vörösmartysok” –, továbbra is ragyogja be az életbölcsességgel, gazdag tapasztalatokkal rendelkezők életét az egészség, vidámság. Kérjük a jó Istent, adjon még nekik sok-sok lágy simogató tavaszt!


Az őszi szünetben kipihenhettük magunkat. Az ősz végi napsugarak biztosították a szabad téri játékokat, sétákat. De eljött a november. E hónap a pályaválasztásról, egészségprojektről, Márton-napról, óvónői látogatásról, adventi naptár készítéséről szól a mindennapi szorgalmas tanulás mellett.


A Vörösmarty-napok keretében iskolánk névadójáról fogunk megemlékezni, megrendezzük a Vörösmarty Kupát is.


Beszámolóm végén a Szózat költőjének szavait ajánlom mindenkinek.„Ne felejtsd a hálát, nép ha feljutál,

Ne felejtsd el, gyermek ősz szülőidet,

Szülő, ne hagyd elveszni gyermeked,

Ne felejtsd a munkát és becsűletet,

Hogy a jutalmat aszerint vehesd,

Ne felejts el lenni ember s hű barát,

Soha ne felejtsd el, honfi, a hazát.”


Ispánovityné Váradi Katalin

tanár

Kategória: Iskolai Hírek | Hozzáadta:: Mani (2013-11-18)
Megtekintések száma: 554
Keresés
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala

  • Copyright MyCorp © 2018
    Honlapszerkesztő - uCoz